Project

General

Profile

Enhancement #3559

Beskrivelse af Feltsøgning PLUS

Added by Tue Gaston over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Development
Priority:
None
Assignee:
-
Estimated time:
URL med eksempel:
Kategorier:
Søgning - Søgefelt før søg - Brønd

Description

Feltsøgning plus

”Feltsøgning plus” tænkes som en udvidelse af det eksisterende feltsøgningsmodul, der kombinerer det bedste herfra med det bedste fra de filtreringsmuligheder, der findes i bibliotek.dk’s specialiserede søgesider, fx: https://bibliotek.dk/da/bibdk_frontpage/film

 

Formål

At hjælpe brugerne med at en mulighed for fra start at vælge særlige filtreringer af deres søgninger.

 

Problemstilling

Almindelige brugere kender ikke søgekoder, så for dem er der mange søgninger, der fejler eller blot returnerer et resultat, der er mere upræcist end det kunne være. Derfor skal man faktisk være bibliotekar for at foretage de filtreringer, der ikke udstilles i facetterne, f.eks. søgekoden term.onlineAccess som fortæller noget om adgangen, hvis man f.eks. er i gang med at skrive opgave, eller term.genre, hvis man leder efter spillefilm.

 

Løsningsforslag

Vi laver specialiserede søgesider (se wireframes) i lighed med dem, der findes på bibliotek.dk og som vi kan se bliver brugt. Her skal det desuden være muligt at søge i ”Kun materialer, der er tilgængelige her og nu”, hvilket vil være meget brugbart for brugere med en deadline (fx opgaveskrivende skoleelever). Det vil være nødvendigt – til forskel fra bibliotek.dk’s specialiserede søgesider – at kunne tilrette disse til lokale biblioteker. Der kan være specifikke materialetyper, der ikke findes (folk skal ikke kunne vælge LP’er på et bibliotek, der ingen LP’er har), eller lokalhistorisk indhold eller mange andre ting der skal kunne tilrettes lokalt.


Related issues

Related to DDB CMS - Enhancement #2176: SAMLESAG: Feltsøgning PLUSReady for development

History

#1 Updated by Tue Gaston over 2 years ago

  • Description updated (diff)

#2 Updated by Tue Gaston almost 1 year ago

Also available in: Atom PDF