Project

General

Profile

Bug #4125

Panels layout broken

Added by Thomas Hansen 7 months ago. Updated 7 months ago.

Status:
Need more info
Priority:
Normal
Assignee:
Estimated time:
URL med eksempel:
Kategorier:
Driftsvedligehold - Refaktorering (Opdatering af kodebasen), Driftsvedligehold - Teknisk tilgængelighed

Description

Der er et standard panels layout i DDBCMS:

Som bliver brugt til stort set alt på nær forsiden. Det ser sådan her ud i backenden:

Rent bortset fra at man kan klage over at ikonet og navnet ikke rigtig afspejler virkeligheden, og at det nok hellere burde være fire forskellige layouts istedet for et stort, så er det fint nok.

Det virkelig irriterende er at DDBasic så overrider templaten så den kun viser left, main og "Attachment 1 of 1", hvilket gør at man i realiteten kun kan få med venstre sidebar eller fuld bredte. Det er tilsyneladende nok til det meste af DDBCMS core (der er dog et par pages der bruger et andet layout), men nu er der jo nogen biblioteker der benytter sig af tilføjelsesmoduler med sider der måske ikke lige passer ned i den skabelon.

 

History

#1 Updated by Rolf Madsen 7 months ago

  • Status changed from New to Need more info
  • Assignee set to Thomas Hansen
  • Target version set to DDB CMS - Analyse og prioritering udestår

Spørgsmål:

  1. Så du vil gerne have at DDBasic IKKE overrider templaten?
  2. Hvilke biblioteker/tilføjelsesmoduler ville det gavne?

#2 Updated by Thomas Hansen 7 months ago

@rolf

1. Jeg vil som minimum have at den gør det ordenligt og ikke smider indholdet af regioner væk. Originalen kan lave en side med en højrebar, det kan den i DDBasic ikke.

2. bibliotek.kk.dk og deres nye hjælpesider.

Jeg gætter på at man har overridden templaten fordi man ville have sidebaren til at optræde først i koden, så man kunne lave den om til sådan en foldesammendimmer på mobil: https://bibliotek.kk.dk/temaer/dig-der-elsker-boeger

Den gamle version bruger den lidt ældre metode med at have main content først, så det er det som mobil brugerne først ser.

Bevarres, man kan da også sige at DDBasic kun understøtter de to eksisterende layouts, men så skulle layoutet i ding_frontend laves om så det kun har de layouts.

Det giver mig to muligheder for at implementere det layout som vi skal bruge: 1. bruge et andet panel layout (der er nogen standard fra panels der kan bruges), eller gøre det i template filen til noden (hvilket kræver noget finesse for at have en node template i et modul), for at implementere noget der ved første øjekast burde virke ud af boksen.

Det der virkelig irriterer mig er at der er en udvikler der har siddet og lavet en template override, og tilsyneladende besluttet at der ikke var brug for de regioner der er defineret i originalen, og bare droppet dem, uden at tænke på hvad indflydelse det have på DX fremadrettet.

#3 Updated by Rolf Madsen 7 months ago

Tak for opklaringen Thomas, vi får set på det snarest muligt!

#4 Updated by Rolf Madsen 7 months ago

  • Assignee changed from Thomas Hansen to Gitte Barlach

@Gitte, vil du tage denne omkring Core team? 

Det lader til at der er en principiel beslutning omkring DDBasics håndtering af templaten.

Also available in: Atom PDF