Projekt

Generelt

Profil

Enhancement #4198

Formatering af tekst i CMS'et i henhold til tilgængelighedskravene

Tilføjet af Fanan Imad for 19 dage siden. Opdateret for 19 dage siden.

Status:
Needs design decision
Prioritet:
Normal
Anslået tid:
URL med eksempel:
https://genbib.dk/soeg-reserver-forny
Kategorier:
Driftsvedligehold - Teknisk tilgængelighed

Beskrivelse

Kære gode DDB

Efter at have set webinaret på jeres hjemmeside om tilgængelighed vil jeg meget gerne spørge ind til et par ting i forbindelse med formatering af tekst på hjemmesiden.

Jeg kan forstå, at vi eksempelvis fremover skal bruge den korrekte rækkefølge i forhold til h1 > h2 > h3 når vi markerer overskrifter, og at vi generelt skal underinddele brødtekst i mellem-overskrifter. Det ser lidt skørt ud nu, hvor h2 er så voldsomt stor i forhold til selve brødteksten. Jeg vil derfor meget gerne høre, om I planlægger at forholde jer meget nært til formatering af tekst i CMS'et og hvordan visningen bliver "pæn" og mere afbalanceret i niveauerne samtidig med, at den kommer til at overholde tilgængelighedskravene? Det gælder i og for sig al formatering, både de forskellige headings, men også måske en justering i overskrift i forhold til underrubrikken ("indledning") i forhold til selve brødteksten ("indhold"), så niveauerne er mere afstemte.

I kan se et eksempel med den URL, jeg angiver nedenfor, hvor jeg bruger h2 "korrekt" i forhold til anvisningerne.. Men det ser godt nok ikke helt godt ud ;-)

På forhånd mange tak.
Med venlig hilsen,
Fanan.

Gentofte Bibliotekerne.

(PS - Jeg håber kategorien jeg har angivet giver mening, ellers rykker I selvfølgelig bare sagen til dér, hvor den bedst passer ind).

Historik

#1 Opdateret af Rolf Madsen for 19 dage siden

  • Status ændret fra New til Needs design decision
  • Tildelt til sat til Christel Krabbenhøft
  • Udgave sat til Release XX - UX forbedringer i søgegrænsefladen

@Christel, skal vi have den omkring UX?

Eksporter til Atom PDF