Project

General

Profile

Enhancement #619

ADHL opgradering

Added by Jesper Kristensen over 5 years ago. Updated about 4 years ago.

Status:
Needs prioritization
Priority:
High
Estimated time:
URL med eksempel:
Kategorier:
Driftsvedligehold - Refaktorering (Opdatering af kodebasen)

Description

Core har lavet et review af den eksisterende implantation og det er blevet forslået at man kigger på at opgradere modulet til at benytte ADHL 3.0 versionen af servicen.

Se https://github.com/ding2tal/ding_adhl_frontend/pull/2

History

#1 Updated by Árni Loftsson over 5 years ago

Her i Randers har vi lavet en alternativ version af Adhl modulet som bruger Ajax. Den kan man skele til for inspiration: https://github.com/Arni/ting_adhl .

Den bruger version 1.1 af ADHL webservicen. Forskellen i forhold til ding_adhl_frontend versionen er at der vises kun materialer med forsider. Derfor nøjes modulet med at kalde forsideservicen med en library kode for at tjekke at der findes en forside og samtidigt tjekke at materialet findes på biblioteket. Det giver en stor performance boost fordi den ikke skal hente alle objecter med get_object. Der mangler at blive clearet om den forståelse af Moreinfo servicen holder i 100% af tilfælde men jeg har ikke mødt nogle tilfælde hvor det ikke gør.

Desuden implementerer modulet en bonus feature som er at hver gang der vises en ADHL liste med 10 materialer så tages et af materialerne og placeres i en dynamisk visning på forsiden. På den måde fås en dynamisk inspirationsliste på forsiden som afspejler de aktuelle søgninger. Se nærmere på https://www.randersbib.dk/

#3 Updated by Rolf Madsen over 5 years ago

  • Target version set to DDB CMS 2015 1. halvår (grovsortering)

#4 Updated by Rolf Madsen about 5 years ago

  • Target version changed from DDB CMS 2015 1. halvår (grovsortering) to DDB CMS - Analyse og prioritering udestår

#5 Updated by Annelise Nordahl Nielsen almost 5 years ago

Er der kommet et ADHL modul? Eller?

#6 Updated by Árni Loftsson almost 5 years ago

Der findes et ADHL modul som har store performance problemer og derfor ikke med i DDB CMS pt. Denne ticket går ud på at fikse det modul.

Vi (Randers) har lavet en alternativ version af modulet. I princippet kan et bibliotek med webmaster adgang benytte det modul her og nu. Den kræver dog en lille ændring i ting_client biblioteket som snakker med DBC webservices så der mangler en lille programmeringsopgave.

#7 Updated by Daniel Ackey over 4 years ago

Hvad er sidste nyt i denne sag?
Vi vil meget gerne have modulet til at virke på vores side det er jo stadig noget vi betaler til. Det bliver brugt i mobilsøg projektet så der må være sket nogle forbedringer hvis det virker der.

#8 Updated by Martin Cording over 4 years ago

MobilSøg projektet benytter Recommender-systemet som DBC XP har udviklet og ikke ADHL servicen.

#9 Updated by Anonymous about 4 years ago

Hej,
Kan vi ikke få en officiel status fra ddb vedrørende ADHL?
vh
René

#10 Updated by Rolf Madsen about 4 years ago

Der er ikke nogen planer om at implementere ADHL i DDB CMS idet vi, som Martin Cording skriver, vil benytter recommenders til denne formidling af materialer i Mobil søg.

ADHL servicen benyttes som datagrundlag for recommenders og servicen er derfor stadig relevant, men kommer bare til udtryk i recommenders, der som værktøj er langt mere fleksible til tilpasningsegnede.

#11 Updated by Árni Loftsson about 4 years ago

Bare lidt kommentar. Vi har haft ADHl på vores hjemmeside her i Randers i flere år og har udviklet vores eget ADHL modul. Vi bruger det både til at give inspiration på forsiden og ved visning af enkelt poster. Sidste kvartal (1.oktober - 31 december 2015) havde vi samlet 14.000 klik, som svarer til 56.000 klik på et år. Så det er helt klart relevant med den her type af inspiration. Jeg håber at implementeringen af recommenders er ikke noget som ligger årevis ude i fremtiden.

#12 Updated by Rolf Madsen about 4 years ago

  • Kategorier Driftsvedligehold - Refaktorering (Opdatering af kodebasen) added

#13 Updated by Rolf Madsen about 4 years ago

  • Assignee changed from Gitte Barlach to Árni Loftsson

@Àrni, er https://github.com/Arni/ting_adhl skrevet så det kan gennemgå et code review?

#14 Updated by Árni Loftsson about 4 years ago

Nej ikke lige nu. Det som mangler et at modulet kræver en lille ændring af ting client. Derudover mangler der dokumentation, kodetjek og sørge for at modulet overholder de konventioner som DDBCMS bruger. Jeg ville estimere at det er en opgave på ca. 20 timer at gøre modulet klar til code review.

#15 Updated by Rolf Madsen about 4 years ago

Tak for hurtigt svar Árni, og ikke mindst statistikken der underbygger effekten af at formidle materialerne på denne måde!

#16 Updated by Rolf Madsen about 4 years ago

  • Priority changed from Normal to High

Also available in: Atom PDF